Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

1 september 2022 | 11:00

"Rick and Morty" kan fortsätta i 1000 avsnitt - skaparna redo att mjölka serien

Justin Roiland och Dan Harmon, skaparna bakom “Rick and Morty” har avslöjat i en ny intervju att de är beredda att fortsätta göra serien på obestämd framtid.
För några år sedan beställde kanalen Adultswim ytterligare 70 avsnitt av den tecknade serien “Rick and Morty”. Studion bakom är klara med hälften av beställningen och nu har seriens skapare Justin Roiland och Dan Harmon öppnat upp om framtiden för “Rick and Morty”, i en intervju med sidan TheWrap. Harmon är optimistisk, och menar att serien kan fortsätta i all oändlighet:
 
- När det gäller showens livslängd, för mig, känns det bara oändligt. Det är typ den lätta delen. Och jag tror att det kan vara orsaken till viss frustration från fansens sida, eftersom att mitt förhållningssätt till seriens längd inte har förändrats. Jag tror att en bra TV-serie är en som varar i 1000 avsnitt.
 
Seriens andra skapare och rösten bakom bägge vetenskapsmannen Rick och tonåringen Morty, Justin Roiland är också positiv inför framtiden, samtidigt som han vill differentiera serien från bland annat “The Simpsons:
 
- Vi försöker inte heller göra vad "The Simpsons" gör och vi kommer göra färre avsnitt än dem. Jag tror att vi enkelt skulle kunna köra den här saken i 20 säsonger - om vi, kanalen och fansen skulle vilja det.

Sedan starten 2013 har “Rick and Morty” hunnit sändas i fem säsonger, blivit serier, spel och licensierat alla möjliga typer av merch. Inte undra på att skaparna vill fortsätta mjölka serien när affärerna går så pass bra.

Säsong 6 av “Rick and Morty” har premiär 4 september i USA.
| 1 september 2022 11:00 |