Spel

Skribent

Andréas Göransson

8 maj 2018 | 21:30

Retrospelstjänsten Virtual Console kommer inte att lanseras till Switch

Uppenbarligen ingår det inte i företagets planer uppger en representant för Nintendo.
Under Wii- och Wii U-eran var det möjligt att köpa gamla Nintendo-klassiker digitalt via tjänsten Virtual Console. När Switch släpptes fanns dock butiken inte där och det har ryktats att den ska komma vid ett senare tillfälle och dessutom med Gamecube-spel.
 
Nu verkar Nintendo skjuta ner det helt och hållet. Sajten Kotaku rapporterar nämligen att en Nintendo-representant sagt att Virtual Console till Switch inte finns med i företagets planer.
 
”Det finns för tillfället inga planer på att släppa klassiska spel under Virtual Console-banner på det vis som vi gjort på tidigare Nintendo-konsoler”, ska personen ha sagt.
 
Däremot kommer Nintendo ge de som prenumererar på online-tjänsten till Switch (som släpps i september, för övrigt) tillgång till 20 klassiska spel från 8-bitseran. Nedanstående är än så länge bekräftade:
 
Balloon Fight
Donkey Kong
Dr. Mario
Ice Climber
Mario Bros.
Soccer
Super Mario Bros.
Super Mario Bros. 3
Tennis
The Legend of Zelda
 
Det är oklart om Nintendo kommer att fylla på med fler och från andra konsoler, exempelvis Super Nintendo, Gameboy och Nintendo 64. Men den som lever får se.
 
Jag tycker det är trist att Nintendo väljer den vägen. Switch som den hybridkonsol den faktiskt är passar ju klockrent för att spela gamla godingar på. Vad tycker du?
| 8 maj 2018 21:30 |