Skribent

MovieZine

8 september 2021 | 08:40

Restriktionerna lättar - snart kan det bli fullsatt på bio igen

Den 29 september lyfter många av de restriktioner som vi fått vänja oss vid sedan våren 2020. Bland annat innebär det att biograferna kan släppa in mer publik.
Lagom till den nya Bondfilmen (coincidence? I think not) avskaffar regeringen de flesta corona-restriktionerna i samhället. Med tanke på att så många har vaccinerat sig anser man det säkert att återgå till det "normala". Under gårdagen meddelade man att "deltagartaken för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort".

Från och med 29 september kan alltså biograferna återigen fylla sina salonger. Säkerligen ett efterlängtat besked för många i filmbranschen, som drabbats hårt ekonomiskt under pandemin.
 
Flera biografer kommer att välja att släppa på publiken gradvis, och fortsätta med en ledig plats mellan varje sällskap tills alla känner sig säkra, enligt uppgifter till MovieZine.
 
Höstens bioutbud bjuder bland annat på 007:s återkomst i "No Time to Die" (30 september), skräckfilmen "Halloween Kills" (15 oktober) och Marvels "Eternals" (3 november). Läs mer om höstens stora biopremiärer här...
 
Kommer du att gå på bio mer i höst när restriktionerna försvinner? Kommentera gärna.
| 8 september 2021 08:40 |