Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 november 2021 | 14:00

Oklart om nya "Resident Evil" får svensk biopremiär

Den tv-spelsbaserade zombierysaren "Resident Evil: Welcome to Raccoon City" kan skippa biograferna helt.
Med en välkänd titel borde en film som "Resident Evil" tiltala både gamers och skräckfantaster. Ändå tvekar filmbolaget inför den nordiska lanseringen.

Idag går "Resident Evil: Welcome to Raccoon City" upp på bio i USA och Frankrike. Några andra länder följer nu till helgen och nästa vecka. Men i Sverige, Norge och Danmark har filmen ännu inte fått ett premiärdatum och risken finns att den släpps direkt till hemmamarknaden längre fram. Vi har fått höra att ett definitivt beslut om filmens biopremiär tas "under de närmsta två veckorna".

De tidigare sex "Resident Evil"-filmerna med Milla Jovovich i huvudrollen har alla varit framgångsrika på bio, om än kritiserade av vissa fans för att strunta i spelförlagan till förmån för over-the-top-action. Den nya filmen är en reboot tänkt att ligga närmare spelens skräckrötter.

Recensenterna tycker hittills att "Welcome to Raccoon City" bjuder på mycket fanservice och är både kul och läskig, men har sina brister, enligt omdömen på Rotten Tomatoes.
 
 
Johannes Roberts står för regin och Kaya Scodelario spelat Claire Redfield, som utforskar vad som hände när Raccoon City drabbades av ett dödligt virus.
 
Hade du velat se "Resident Evil: Welcome to Raccoon City" på bio? Kommentera nedan.
| 24 november 2021 14:00 |