Film

Skribent

Alexander Dunerfors

1 februari 2014 | 20:01

"Resident Evil 6" blir försenad

Den som väntar på nåt gott... Paul W.S. Andersons stora zombiefinal dröjer.

Den sjätte filmen i "Resident Evil"-serien har sedan länge ockuperat premiärdatumet 12 september 2014, enligt IMDb och andra medier. Med bara nio månader kvar och inspelningen ännu inte igång, har vi fått veta att filmen dröjer. Det bekräftar nu Paul W.S. Anderson för MovieZine:

- Datumet stämmer inte. Vet du vad vi i filmbranschen brukar kalla IMDb? "The inaccurate movie database". De har så många fel, de vet inte ens mitt riktiga namn. Så allt som inte kommer från Hollywood Reporter ska man inte lita på.

Det lutar dock åt att Anderson tar itu med "Resident Evil 6" så snart hans nya film "Pompeii" är ute på biograferna.

Förra gången vi talade med honom, i december 2012, sade han detta om uppföljaren som är tänkt att avsluta zombiekavalkaden:

- En sak som vi har gjort och som har funkat till vår fördel, är att vi alltid har låtit det gå lite tid mellan filmerna. En av styrkorna med "Resident Evil" är att det är en av få filmserier som har samma filmskapare och samma skådespelare i film efter film. Jag gillar den kontinuiteten, och jag gillar också att få en paus mellan varje film. Vi tar lite ledigt och kommer tillbaka till nästa film med en massiv entusiasm inför filmen vi ska göra.

Men lugn, fansen får sin dos av Paul W.S. Anderson redan till våren, då katastroffilmen "Pompeii" intar biodukarna. Premiären blir den 2 maj, och om regissören håller sitt vanliga tempo ska vi räkna med att se "Resident Evil 6" på bio hösten 2015 istället.

En längre intervju med Paul W.S. Anderson publiceras inför premiären av "Pompeii".

| 1 februari 2014 20:01 |