Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

15 januari 2024 | 08:30

Renny Harlin kommenterar "Cliffhanger 2": "Jag försökte i decennier"

"Cliffhanger"-regissören har inga problem med att det görs en uppföljare på hans succéfilm, men han vill att den görs på rätt sätt.
Det är mer än 30 år sedan som den finske Hollywood-regissören Renny Harlin regisserade Sylvester Stallone bland bergstopparna i "Cliffhanger". Nu är en uppföljare på gång, och i en intervju med ComingSoon (som främst handlade om hans senaste actionthriller "The Bricklayer") fick Harlin frågan om hur han känner inför det.
 
- För att vara ärlig har jag försökt i årtionden. Jag har alltid tyckt att filmen var enormt framgångsrik och att det var galet att det inte blev en uppföljare. Det fanns mer att berätta.
 
Renny Harlin är inte alls inblandad i "Cliffhanger 2", och har således noll koll på planerna för uppföljaren. Han är inte bitter för det men har ändå ett råd eller två att ge.
 
- Jag önskar dem lycka till. Jag hoppas att de inte försöker ersätta det vi gjorde med en massa CGI. För jag tror att publiken kommer att kunna se att vi gjorde allt på riktigt. Vi filmade på mer än 3500 meter höga toppar i de italienska Alperna. Det var riktiga grejer, som öppningssekvensen med flickan som faller. Det gjordes på riktigt. Den vajern hängde 2500 meter upp.
 
"The Bricklayer" har svensk digitalpremiär den 22 januari, arbetat med "Cliffhanger 2" påbörjas till sommaren, och vill du se första "Cliffhanger" igen får du hyra eller köpa filmen på digitala tjänster som t ex SF Anytime och Google Play.
 
 
| 15 januari 2024 08:30 |