Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 april 2021 | 07:45

Rekordlåga tittarsiffror för 2021 års Oscarsgala

Knappt 10 miljoner amerikaner orkade zappa in årets filmgala.
Det var ett uselt år för film, och ett bottenrekord även för Oscars. Söndagsnattens gala fick de sämsta tittarsiffrorna i programmets historia, skriver Deadline.

Bara 9.85 miljoner amerikaner orkade följa årets filmfest, vilket är ett rejält tapp jämfört med förra året. Och redan 2020 var ett rekordlågt år med 23.6 miljoner tittare. Att många inte kände till de nominerade filmerna så som ”Nomadland”, ”Sound of Metal” och ”Judas and the Black Messiah” på grund av stängda biografer kan vara en starkt bidragande orsak till publikens ointresse.

Galans producent Steven Soderbergh försökte göra det bästa av situationen och styra upp en filmgala mitt under pågående pandemi, en hyllning tilll film - utan covid-masker och tacktal via Zoom. Resultatet blev en mycket annorlunda och mer intim tillställning, dock var bristen på stjärnglans och humor ganska påtaglig under den tre timmar långa sändningen.

”Nomadland” av Chloé Zhao gick ut som segrare med 3 Oscars, och danska ”En runda till” vann för Bästa internationella film. Se hela vinnarlistan här…
| 27 april 2021 07:45 |