Skribent

Alexander Dunerfors

8 juli 2014 | 17:00

Regissören Lexi Alexander: "Hollywood har sig själva att skylla"

In med med mångfald i branschen och sluta skyll alla motgångar på nedladdningen. "Hooligans"-regissören tar ställning mot gammelmodiga Hollywood.
Det är inte piraternas fel att filmer floppar på bio. Hollywood har sig själva att skyllda, för att de släpper mediokra och massproducerade filmer. Det säger Lexi Alexander, regissören till "Hooligans" och "Punisher: War Zone", i ett uppmärksammat blogginlägg.

En stor anledning är att de stora filmbolagen vägrar att anlita något annat än vita män. Denna brist på mångfald gör att biobesöken dalar. Men för varje flopp är man snabb med att skylla allt på The Pirate Bay och liknande torrentsajter.

Lexi Alexander noterar ett stort fel i branschen:

- Pengar som Hollywood spenderat på att åtgärda bristen på mångfald: 0 dollar. Pengar som spenderats på att bekämpa piracy: hundratals miljoner dollar.

Hon spinner vidare på resonemanget i en intervju med Daily Record:

- Varför vill inte Hollywood växa med teknologin och hänga med i tiden? För att den nya teknologin eliminerar medelmåttighet. Den tar bort onödiga mellanhänder, gör distributionen enklare, och plötsligt inser Hollywood: "Oj, vi måste faktiskt göra bättre och mer varierade filmer." 

Den tyska filmregissören vill inte främja piratkopieringen men inser att både piraterna och filmcheferna är lika giriga. 

- Jag såg dokumentärer om Kimdotcom (grundaren till Megaupload) och insåg att han har ett stort hus och flera lyxbilar. Det är trist, för på många sätt är han precis som Hollywoodeliten.

Lexi Alexander tar ändå ställning för svenskstartade The Pirate Bay med den här bilden som avslutning:


| 8 juli 2014 17:00 |