Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 februari 2015 | 15:00

Blomkamp: "Jag fuckade upp Elysium"

Filmskaparen önskar han kunde rätta till ett stort problem i science fiction-filmen.
Regissören Neill Blomkamp är på pressturné för sin kommande film "Chappie" (MovieZine träffar honom senare idag för en intervju). 

Blomkamp, som nyligen blev klar som regissör till en femte "Alien"-film, får naturligtvis svara på många frågor kring den. Men han har också hunnit tala om 2013 års "Elysium" - och det visar sig att regissören är missnöjd.

- Det känns som att jag fuckade upp den. Det är inte den rätta historien. Jag tycker fortfarande att satiren, med en ring full av rika människor som svävar över fattiga Jorden, är fantastisk. Jag älskar den så mycket att jag nästan önskar jag kunde gå tillbaka och göra det på korrekt sätt.

Blomkamp berättar för Uproxx att det faller på manuset, som inte var tillräckligt starkt. 

- Problemet med mig är att jag blir så insnöad på idéer och koncept. Det är för mig lika intressant som en story är för andra. Jag älskade bilderna, allt det visuella, men insåg senare att jag kunde gjort ett bättre jobb som regissör. 

"Elysium" har fått bra betyg och hyfsade biointäkter, så de flesta verkar mer nöjda med filmen än vad Blomkamp själv är. Filmen utspelar sig i en framtidsvärld där en döende Matt Damon gör allt för att komma upp till Elysium - de rikas avskärmade värld.

Håller du med regissören, fanns det något han kunde ha gjort bättre? Kommentera nedan.
| 27 februari 2015 15:00 |