Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 september 2023 | 09:55

Bill Skarsgård hyllas efter brutala rollen: "Nästa stora actionhjälte?"

Kritikerna på Toronto Film Festival är imponerade av både superkroppen, charmen och Bill Skarsgårds kampsports-skills.
Är jag avundsjuk på alla som får besöka Toronto Film Festival i år? Japp, en aning. Speciellt när actionthrillern "Boy Kills World" med Bill Skarsgård premiärvisas under den härliga Midnight Madness-sektionen, och får såhär sköna recensioner efteråt.
 
Vi har redan sett bilderna på Bills superkropp, som gjord för att spela hämndlysten mördarmaskin. Vi har fått se en helskruvad trailer som presenterar hans dövstumma karaktär, som bara kallas Boy. Och nu kommer de första recensionerna från TIFF med löfte om en vild, actionpackad och brutal film.
 
JoBlo menar att "Boy Kills World" kan göra Bill Skarsgård till en stor actionstjärna:

"Att se den 190 cm långe skådespelaren förgöra motståndarna i "Boy Kills World" är det svårt att tro att det är samma kille som för bara några år sen spelade clownen Pennywise. Filmen är den perfekta starten på en karriär som nästa stora actionhjälte."
 
 
"Filmen i sig är ett rätt vilt, dystopiskt action-epos med stor dos av svart humor och galenskap i mixen. Det här kan bli en kultfilm."
 
Deadline beskriver en film som "suddar ut gränserna mellan absurd och adrenalinpumpande action".

"Den skakiga kameran gör det ibland svårt att se vad som händer mitt i allt kaos. Men den är fånig och det är en del av charmen. Filmen försöker inte vara annat än ett högljutt, underhållande spektakel. Skarsgård bidrar till filmens charm med sitt siagnaturflin."
 
"Hans inre monolog blir filmens berättarröst och Skarsgård leker med kameran, med närvaro och karisma" skriver The Playlist. "Det krävs mycket av honom, eftersom filmen är en enda lång actionsekvens från början till slut, och Skarsgård visar sin skicklighet i kampsport, vapenstrid och till och med parkour."

"Som hämndfilm bjuder historien inte på några överraskningar, men den maniska B-filmsenergin i kombination med frenetisk och blodig action känns som ett skoj tv-spel" tycker Bloody Disgusting.
 
 
Tyske Moritz Mohr regidebuterar med "Boy Kills World", och Sam Raimi är en av filmens producenter. I övriga roller syns Jessica Rothe, Famke Janssen, Yayan Ruhian och Sharlto Copley.
 
I skrivande stund är det inte känt när "Boy Kills World" släpps i Sverige.
| 11 september 2023 09:55 |