Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 april 2024 | 09:00

Netflix-premiär för "Rebel Moon: Part Two" - bättre än första filmen?

Recensenterna verkar inte hata uppföljaren lika mycket.
När "Rebel Moon: Part One" landade på Netflix kring jul förvandlades många kritiker till Grinchen och slaktade filmen.
 
Idag kommer "Part Two" - och verkar redan få bättre mottagande. Iallafall om man ska tro de tidiga reaktioner som släppts under veckan. Filmen är "en klar förbättring mot ettan" med "spännande action och fantastiska karaktärer". En mäktig final utlovas också.
 
Zack Snyders ambitiösa rymdsaga fortsätter med "Rebel Moon: Part Two - The Scargiver" som precis har släppts på Netflix denna förmiddag. Om förra filmen fick kalla handen av kritiker så blev mottagandet rätt svalt även hos publiken. Många såg den - såklart - men betyget på IMDB landade på tunna 5.6/10.
 
Vi får se om Snyder lyckas bättre den här gången. Recensenterna verkar inte hata "Part Two" och det är ju ett gott tecken. Läs fler omdömen nedan:
 
"Part Two är en klar förbättring mot Part One. Den första timmen lägger grunden för det kommande slaget, men den sista timmen är inget annat än spektakulär" skriver Brian Davids från Hollywood Reporter och hoppas på en "Part Three".
 
"Tack och lov är filmen bättre än den första. Snyder bryr sig mer om karaktärerna än världsbyggandet och håller allt begränsat och fokuserat. Ändå blir det segt och upprepande. Den väcker inga känslor. Tredje akten är dock häftig" tycker Germain Lussier från Gizmodo.
 
"I slutet av filmen känns det inte som att historien har kommit nånstans. Men jag älskar Zack Smyders slow-motion-scener och det finns många!" skriver Mama's Geeky.
 
"Jag gillade Part Two. Såklart har den spännande action, men det kanske bästa var det fantastiska jobb Snyder har gjort med karaktärerna genom hela filmen", tillägger Muses of Media. "Sofia Boutella och Ed Skrein är fantastiska!"
 
"Mer actionpackat än ettan" skriver Rama's Screen. "Men dialogen lämnar mycket att önska och bakgrundshistorierna blev melankoliska."
 
 
"Rebel Moon: Part Two - The Scargiver" finns nu att streama på Netflix. MovieZines recension landar under dagen.
 
Gillar du filmerna? Regissören Zack Snyder hoppas få till många fler. På sistone snackar han om sina planer på totalt sex filmer i serien. Senare i år får vi iallafall de två första "Rebel Moon" i förlängda och barnförbjudna versioner på Netflix.
| 19 april 2024 09:00 |