Serie

Skribent

Alexander Kardelo

14 april 2024 | 08:45

Ambitiösa planer för Rebecca Fergusons dystopiska serie - 3 nya säsonger planeras

Spännande mysteriet "Silo" på Apple TV+ är långt ifrån över.
Bland många kritikerrosade serier på Apple TV+ har dystopiska "Silo" blivit lite av en personlig favorit. Dels för den fängslande historien om ett samhälle som flyttat under jord och lever i en stor silo (och i en stor lögn?), dels för den alltid strålande Rebecca Ferguson i huvudrollen.
 
Den första säsongen som sändes i somras gav mersmak och slutade med en irriterande bra cliffhanger. Som tur är finns det fler böcker att hämta inspiration ifrån. Och mer rafflande tv lär det bli.
 
Rebecca Ferguson (som även producerar "Silo") säger i en ny intervju med Collider att man jobbar mot att avsluta serien efter fyra säsonger.
 
- Jag tror att serien har ett slut, och jag vet när den ska sluta. Ni kommer få se. Men det är ingen hemlighet. Det finns tre böcker, och de tre böckerna är uppdelade i fyra säsonger. Så lär det bli, såvida inte någon hos Apple säger annorlunda.
 
- Vi är färdiga med säsong 1. Säsong 2 är redan inspelad och på väg ut. Nu väntar vi på att säsong 3 och 4 ska få grönt ljus. Och jag tror kanske att vi kommer spela in dem samtidigt, och det blir avslutningen.
 
 
Av praktiska skäl överväger man att spela in de två sista säsongerna samtidigt. Ferguson berättar att fansen inte ska behöva vänta så länge mellan säsongerna. Det medför också praktiska fördelar för en storskalig produktion - men också vissa utmaningar för skådespelarna.
 
- Då blir det 20 avsnitt som ska spelas in, kanske med fem olika regissörer. Och som skådespelare hoppar man mellan avsnitt. Vi filmar aldrig i kronologisk ordning. Det blir ansträngande både för oss och för regissörerna. Så gjorde vi med säsong 2.
 
Hon har iallafall en strategi för att behålla lugnet:
 
- Jag har förgkoordinerat alla mina manus, mina scener, i rätt ordning. Så varje dag ser jag på färgen vem jag jobbar med och var jag befinner mig. Det är väldigt osexigt. Men jag tycker det är väldigt sexigt. Jag älskar mina highlighter-pennor, säger hon.
 
När "Silo" säsong 2 släpps återstår att se. Under tiden kan du bekanta dig med seriens spännande första säsong på Apple TV+.
 
| 14 april 2024 08:45 |