Film

Skribent

MovieZine

11 juli 2023 | 21:00

Mer action för Rebecca Ferguson: "Den bästa och mest explosiva hittills"

Ilsa Faust är tillbaka vid Ethan Hunts sida i bioaktuella "Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One".
Tredje gången gillt för den svenska skådespelerskan Rebecca Ferguson, som ännu inte har blivit avskräckt av alla actionpackade uppdrag och våghalsiga stunts i "Mission: Impossible"-filmerna.
 
När "Dead Reckoning Part One" nu går upp på bio finns hennes mystiska MI6-agent Ilsa Faust givetvis bredvid Ethan Hunts sida, och Ferguson har återigen bara gott att säga om sin motspelare Tom Cruise och regissören Christopher McQuarrie.
 
- Tom och McQuarrie kan inget annat än en känsla av äventyr. Antingen hoppar man av något, saker exploderar... och allt är äkta. Ingenting är mediokert i den här världen.
 
- Tom kan den här skiten. Han kan historien såklart, men han kan också film, han kan foto. Han förstår berättande, precis som McQ gör. Att se dem tillsammans är som en filmskola för mig. Man bara sitter och tittar på dem och tar in allt, berättar Ferguson i röda mattan-intervjuer.
 
 

Mer karaktärsfokus och djupare relationer

 
"Dead Reckoning" följer IMF-teamet som jagar efter nyckeln som kan stoppa The Entity, en artificiell intelligens som växer och får mer makt. Flera länder och underrättelsetjänster är ute efter nyckeln och kontrollen över The Entity, och inte minst Ilsa.
 
Den här gången är historien uppdelad i två filmer ("Part Two" släpps 2024) för att ge karaktärerna mer utrymme.
 
- Jag älskar att McQ och Tom inte väjer för karaktärer eller för mörker. Det har klippt om en hel del för att få historien att fungera. Jag vet att de testade lite olika emotionella situationer. Och det blir så mycket mer intressant. Relationen mellan Ilsa och Ethan blir tajtare, mer stöttande, kärleksfull och vänlig. De är som syskon.
 
Som vanligt gällde det att träna hårt inför en fysiskt krävande roll. Hon beskriver sin upplevelse med "M:I"-serien som "utmattande" men också "beroendeframkallande":
 
- Förberedelserna var intensiva. Vi har tränat martial arts, jag lärde mig fäktning. Man måste vara beredd på allt och det är därför jag älskar att göra de här filmerna!
 
 

"Ingen kommer bli besviken"

 
Och resultatet? Årets bästa actionfilm, enligt MovieZines recensent. Många kritiker verkar hålla med.
 
- Den bästa recensionen McQuarrie har fått är: "Jag betalade för en biostol men jag använde bara halva". Det är den bästa responsen, tycker jag. Men antagligen kommer folk ramla av stolen och bara sitta på golvet, säger skådespelerskan med ett skratt.
 
Själv beskriver hon stolt filmen som "den största, bästa och mest explosiva hittills" i denna framgångsrika franchise.
 
- Om man gillar "Mission: Impossible" kommer man inte bli besviken! Det är större och mer storslaget. Tom Cruise kör motorcykel utför en klippa. Vi har fyra fantastiska kvinnor med i filmen. Bara gå och se den!
 
 
"Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One" får biopremiär på onsdag.
| 11 juli 2023 21:00 |