Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

21 maj 2021 | 21:35

Rebecca Ferguson är klar för huvudrollen i dystopiska serien "Wool"

"Mission Impossible"-stjärnan kommer att axla huvudrollen i Apples nya originalserie, baserad på författaren Hugh Howeys dystopiska trilogi.
TVLine rapporterar att Apple TV+ har lagt en beställning på en full säsong av "Wool", en dramaserie som kommer att utspela sig i en dystopisk framtid där det som är kvar av mänskligheten lever i en gigantisk silo flera hundra våningar under marken.
 
Serien kommer att baseras på Hugh Howeys boktrilogi med samma namn och har redan knutit svenska Rebecca Ferguson ("Mission Impossible: Fallout", "Dune") till huvudrollen. Hon kommer att spela karaktären Juliette, en hårt arbetande ingenjör som bor tillsammans med de sista människorna i silon under marken.
 
Serien kommer att skapas och skrivas av tv-skaparen Graham Yost, som även ligger bakom de hyllade serierna "Band of Brothers" och "Justified". Yost håller även på att skapa den nya miniserien "Masters of Air", uppföljaren till "Band of Brothers", hos Apple TV+. Fergusen, Yost och Morten Tyldum ("Defending Jacob") kommer att producera "Wool" tillsammans åt Apple TV+.
 
Det är i nuläget givetvis fortfarande oklart när vi kommer att kunna få se en färdig version av "Wool". Men med tanke på Apples djupa fickor och Yosts tidigare produktioner, så kommer det här utan tvekan att vara en serie som är värd att hålla koll på framöver.
 

Läs också: Första skådespelarna klara för "Band of Brothers"-uppföljaren

 
Kommer du att ge "Wool" en chans när det är dags för premiär? Kommentera gärna nedan!
| 21 maj 2021 21:35 |