Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

5 januari 2024 | 10:00

Succéfilmen "Ready Player One" blir en massiv virtuell verklighet - redan i år

Under 2024 kommer det bli möjligt att vandra omkring i "Ready Player One" som om det vore... ja, "Ready Player One".
Ett metaversum, om jag har förstått saken rätt, är inte bara namnet på Facebooks virtuella verklighet, utan vad man kan kolla en omfamnande och uppslukande virtuell tredimensionell värld. En sådan du kan vandra omkring och kommunicera med andra i.
 
Variety skriver att Futureverse, ett företag som håller på med högaktuell teknologi som artificiell intelligens, innehållsskapande och just metaversum, har skapat en ny studio tillsammans med Ernest Cline som skrev boken bakom filmen "Ready Player One". Readyverse Studios är namnet på den nya skapelsen, 
 
Exakt vad Readyverse kommer innebära, eller innehålla, ville de inblandade inte avslöja, men man har redan inlett ett samarbete med Warner Bros. Discovery. Det är visserligen för att ens kunna ta "Ready Player One" till Futureverses nya metaversum (de är trots allt studion bakom filmen) men förhoppningvis kan det ge en indikation om vad vi kommer möta där först.
 
I ett uttalande säger Futureverse att "Readyverse Studios lägger grunden för att förverkliga löftet om det öppna metaversum som skildras i Clines roman "Ready Player One" och den storsäljande filmatiseringen: en multivärlds, multi-IP, interoperabel öppen metaverse-upplevelse för masskonsumenter".
 
De menar också att Readyverse kommer "främja principerna för den öppna metaversen, som är bevisbart digitalt ägande, samhällsägd infrastruktur, decentralisering, säkerhet och interoperabilitet".
 
Det känns som om jag hänger med i max hälften av allt det här, men förhoppningsvis blir allt mycket tydligare under året fram till släpp. 
 
Filmen "Ready Player One" (som fick högsta betyg här på MovieZine) regisserades av Steven Spielberg, efter ett manus av Ernest Cline och Zak Penn, och finns för tillfället tillgänlig att streama hos Viaplay.
 

Läs också:  "Ready Player One" är ett stort kärleksbrev till nördkulturen

| 5 januari 2024 10:00 |