Film

Skribent

Alexander Kardelo

31 mars 2022 | 19:25

Razzie-galan ångrar sig - återkallar Bruce Willis utmärkelse

Actionstjärnan fick pris för Sämsta prestation under lördagens Razzie Awards. Nu är det Razzies som får skämmas.
Golden Raspberry Awards, mer känd som Razzie-galan, har beslutat att återkalla Bruce Willis pris som tilldelades honom så sent som i lördags.
 
Willis var nominerad i en helt egen kategori (Worst Performance by Bruce Willis in a 2021 Movie) på grund av hela åtta action- och sci-fi-rullar som gått direkt till streaming under förra året. Till slut "vann" han med filmen "Cosmic Sin", som stoltserar med låga 2,5 i betyg på IMDb.
 
Willis i filmen "RED" från 2010
 
Men efter gårdagens avslöjande om att skådespelaren lider av afasi, vilket påverkar hans kognitiva förmåga, har arrangörerna tagit tillbaka den osmickrande utmärkelsen. I ett uttalande till Indiewire skriver de:
 
"Efter noga övervägande har Razzies tagit beslutet att återkalla det Razzie Award som gavs till Bruce Willis, med anledning av hans nyligen avslöjade diagnos. Om någons medicinska tillstånd påverkar deras beslutsfattande och/eller deras prestation, erkänner vi att det inte är lämpligt att ge dem en Razzie."
 
 
Afasi är, enligt 1177, en språkstörning som orsakas av en hjärnskada. Det kan vara svårt att prata och skriva samt förstå talat och skrivet språk. En del personer som har fått afasi efter en stroke blir helt bra igen, men för de flesta kvarstår besvären.
 
| 31 mars 2022 19:25 |