Spel

Skribent

Thomas Linnaeus

2 augusti 2023 | 16:00

Efter 10 års väntan är Rayman tillbaka - men inte i eget spel

Spelhjälten kommer till som nedladdningsbart extramaterial till “Mario + Rabbids Sparks of Hope”.
Ubisofts gamla maskot, Rayman, har äntligen kommit tillbaka till TV-spelsvärlden. Men det är inte ett eget spel han får, utan karaktären kommer att synas i “Mario + Rabbids Sparks of Hope” som nedladdningsbart extramaterial.
 
 
“Mario + Rabbids Sparks of Hope” är ett strategispel till Nintendo Switch. Här möter Nintendos rörmokare Ubisofts galna kaniner som tillsammans måste rädda rymden från förstörelse.
 
Av oss på MovieZine, fick spelet fina 4 av 5 med motiveringen: i slutändan är "Mario + Rabbids: Sparks of Hope" dock en riktigt bra uppföljare som inte bara känns som mer av samma, utan en naturlig utveckling av ett beroendeframkallande och skoj koncept - trots att det finns några irritationsmoment att hålla utkik efter.
 
Ubisofts kaniner syntes först i “Rayman Raving Rabbids”. Efter succén med kaninerna har hela 23 spel släppts och frontfiguren Rayman har fått en mindre och mindre roll. Från början var “Rayman” ett plattformsspel och totalt finns det fem delar i huvudserien. Senaste spelet vi fick var “Rayman Legends” som släpptes 2013.
 
“Sparks of Hope” blev dessvärre ingen succé och Raymans återkomst till spelvärlden blir det sista nedladdningsbara materialet till spelet.
| 2 augusti 2023 16:00 |