Film

Skribent

Alexander Dunerfors

23 februari 2013 | 01:59

Räkna inte bort "Jack Reacher 2" riktigt än

Uppföljarplaner väcks när actionthrillern med Tom Cruise passerar 200 miljoner i intäkter.

För några veckor sedan verkade en fortsättning på "Jack Reacher" inte aktuell. Men intäkterna världen över tickar på, och när filmen nu passerar 200 miljoner dollar ser Paramount ut att tänka om.

Trots att målet låg på 250 miljoner, kan man tänka sig att ge Tom Cruise en andra chans som Lee Childs romanhjälte. Och med en budget på 60 mille har man ändå iallafall inte gått med förlust, skriver Deadline.

Det råder inte brist på historier att plocka från om de skulle komma till skott igen - 17 böcker har det blivit om den hårde före detta soldaten. Högst troligt är att Christopher McQuarrie återvänder som manusförfattare och/eller regissör:

- Vilken bok vi i så fall kommer att välja till nästa film har jag inte bestämt än. Men det vi är ute efter är ett miljöombyte för Reacher och spendera mer tid på att utforska karaktären, berättade McQuarrie för MovieZine tidigare i vintras.

"Jack Reacher" blev Cruises 19:e film att nå intäkter på 200 miljoner dollar världen över. Tanken på att släppa en sådan superstjärna och en potentiell franchise som kan växa, kan med all rätt kännas tråkigt för filmbolaget.

Filmen släpps på DVD den 8 maj.

| 23 februari 2013 01:59 |