Spel

Skribent

Robin Cocks

6 mars 2020 | 14:00

Rädda alla fickmonster i "Pokémon Mystery Dungeon" som släpps idag

Idag släpps "Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX", en remake av Gameboy Advance och Nintendo DS-spel där du räddar Pokémon i knipa.
Det är inte länge sedan som "Pokémon Sword och Shield" släpptes till Nintendo Switch och lät oss kliva in i rollen som unga Pokémon-tränare med målet att fånga alla. Vi vet sedan tidigare att det kommer nedladdningsbart material senare i år till dessa spel, men om du är mer sugen på att rädda Pokémon än att fånga dem så är nog "Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX" något för dig.
 
I "Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX" är du en människa som har förvandlats till en Pokémon utan att veta varför. Efter en snabb introduktion startar du, tillsammans med en annan Pokémon, en räddningspatrull vars syfte är att rädda andra Pokémon som hamnat i fara eller knipa. Därför måste du undersöka mängder av grottor på jakten efter försvunna Pokémon. 
 
"Rescue Team DX" är en remake på två äldre spel som släpptes till Gameboy Advance och Nintendo DS och är en egen tolkning av rollspelsserien. Här hittar du turordningsbaserade strider, men fokuset ligger på berättelsen och utforskandet av de massiva grottorna. Ett lite udda spel, men väldigt charmigt och mysigt för den som vill ut på äventyr med söta Pokémon.
 
 
"Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX" släpps idag till Nintendo Switch.
 
Ska du spela denna remake? Vad tyckte du om originalspelen?
| 6 mars 2020 14:00 |