SPONSRAT

Skribent

Annika Andersson

24 april 2018 | 11:30

Eftersnack: Dolores på hämnarstråk i säsongens första "Westworld"

Äntligen är ”Westworld” tillbaka - råare, blodigare och mer fantasieggande än någonsin!
Det första, efterlängtade avsnittet av säsong två gjorde oss knappast besvikna! Androidernas hämnarstråk med Dolores i täten plockade upp handlingen från första säsongens sista, blodiga avsnitt, och lyckades höja spänningsribban. Inte bara för att det börjar uppdagas mera av vad hon är kapabel till, vilket är illa nog, men vi får även en glimt av vad som finns bortom Westworld...

Vi har alltså fått veta inte bara att de är på en ö, utan även att det finns flera parker! Bernard och Karl Strand (nyintroducerade Gustav Skarsgård) hittar ju en död tiger som inte hör hemma i vilda västern-miljön, utan i ”Park 6”. Tigrarna har aldrig korsat parkgränserna förut, och det lägger ju verkligen grunden för många spekulationer om hur serien kommer utvecklas!

Inte nog med att Dolores är på väg ut i vår värld, men har människorna (eller varelserna? Djuren?) i de andra parkerna också gjort uppror, och är på väg därifrån? Vad är det då för narrativ som kommer blandas, och vilka miljöer och tidsepoker kommer de i sådana fall att ta med sig? Vi har fått en liten glimt, eller antydan, om Shogun World, men utöver det är möjligheterna oändliga...
 
 
Några fler trådar som det ska bli spännande att följa vart de leder är:

• Maeves dotter - finns hon på riktigt, eller är hon bara ett inplanterat minne? Eller är letandet kanske del i ett nytt narrativ?
• Vad är det för dörr som ”Mannen i Svart” nu letar efter?
• Hur länge kommer Bernard lyckas dölja att han är Android? Och vad har han för narrativ?
• Och var det verkligen den genomsnälle Teddys profil vi såg i den nya sjön, som inte finns på kartan? Och vem har i sådana fall dödat honom och de andra...?

Nästa avsnitt av ”Westworld” visas på HBO Nordic måndagen den 30 april. Tills dess kan man se trailern för kommande avsnitt - kommentera gärna nedan vad ni hittar för ledtrådar! Nästa vecka fortsätter vi vårt eftersnack, och kan se om vi gissade rätt!
 
 
Vad tyckte ni om säsongspremiären? Kommentera nedan.
| 24 april 2018 11:30 |