QUIZ

Skribent

Agnes Holmgren

30 november 2019 | 12:30

Quiz: Vad minns du från Disneyfilmen ”Frost”?

För sex år sedan hade “Frost” premiär i Sverige, men vad kommer du egentligen ihåg från den första filmen? Testa dina kunskaper i vårt “Frost”-quiz.
Den 31 januari 2014 hade den första “Frost”-filmen premiär i Sverige och nu, nästan sex år senare kommer uppföljaren. “Frost 2” har svensk biopremiär den 25 december i år, men filmen har redan haft premiär i USA där den minst sagt gjorde succé genom att toppa biolistorna. 
 
“Frost” är verkligen en av mina Disneyfavoriter, då den skiljer sig från tidigare Disneyfilmer. I Frost får vi inte bara uppleva ett magiskt vinterland utan vi får även se hur två systrars kärlek till varandra övervinner allt. Disney har fått mycket kritik för sina filmer genom åren, dels för att prinsen och prinsessan alltid gifter sig fem minuter efter att de träffat varandra. Detta skämtar Disney om i “Frost” när Anna tros ha träffat sin drömman och de bestämmer sig för att gifta sig med varandra några minuter efter att de träffats, de visar sig också senare att hennes drömman är en psykopat. Disney har även fått kritik för att kärleken i filmerna alltid är en mellan en man och en kvinna, vilket de också är i “Frost” men det är inte den kärleken som övervinner allt. Det är kärleken till sin familj som är viktigast och i detta fallet kärleken mellan två systrar. 
 
Att “Frost” är en fantastisk Disneyfilm har du säkert redan förstått, men vad kommer du ihåg från den första filmen? Gör vårt quiz och sätt dina kunskaper på prov!
 
 
 
Hur många rätt fick du? Kommentera gärna nedan och utmana dina vänner.
| 30 november 2019 12:30 |