Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

8 januari 2024 | 23:30

Publiksuccén "Five Nights at Freddy's" får en fasansfull fortsättning

Filmatiseringen av skräckspelet gick inte hem hos kritikerna, men publiksifforna var mer än tillräckligt för att göra Blumhouse nöjda.
Filmversionen av skräckspelet "Five Nights at Freddy's" blev en av 2023 år stora succéer. Speciellt för studion Blumhouse, eftersom det blev deras mest inkomstbringande film någonsin. Inte illa!
 
Så det faller sig förstås ganska naturligt att en uppföljare är på gång, något som huvudrollsinnehavaren Josh Hutcherson ("Hunger Games"-franchisen) kunde bekräfta under ett samtal med Variety
 
- Jag vet att de just nu håller på att spika berättelsen och att de vill komma igång så snart som möjligt. Självklart är fansen fantastiska och stenhårda. Det var så coolt och fenomenalt att vara en del av det.
 
Hutchersons entusiasm går inte att ta miste om, och han fortsatte med att hypa upp vad första filmen byggde upp:
 
- Vi hoppades att den skulle gå hem hos publiken. Men jag tror inte att någon, inte ens på vår sida, förväntade sig att det skulle gå så bra som det gjorde. Jag längtar efter att komma tillbaka till inspelningen. Emma Tammi, vår regissör, var fantastisk, och det var en så rolig värld att spela i. Jag ser fram emot att se vad de gör härnäst.
 
I första "Five Nights at Freddy's" spelar Josh Hutcherson en man som i ett desperat försök att försörja sin lillasyster tar anställning som nattvakt på en nerlagd pizzeria. Men lugnet bedrar, förstås, för i pizzerian lurar en dödlig hemlighet. Buh!
 
Vill du se "Five Nights at Freddy's" digitalt så är det för tillfället köpfilm på iTunes som gäller.
 
 
| 8 januari 2024 23:30 |