Spel

Skribent

Anders Eklöf

16 september 2020 | 11:20

Psykologiska spelet "Twin Mirror" släpps i december

Skaparna av "Life is Strange" och "Tell Me Why" har gett oss en ny trailer för deras kommande spel.
Vi på MovieZine fick tidigare ta del av en förhandstitt av det kommande spelet "Twin Mirror", som är utvecklat av Dontnod Entertainment ("Life is Strange", "Vampyr" och "Tell Me Why"). 
 
Nu vet vi att den lovande psykologiska thrillern släpps den 1 december till Playstation 4, Xbox One och PC. 
 
 
"Twin Mirror" handlar om journalisten Sam Higgs som återvänder till sin gamla hemstad för att närvara vid sin bästa väns begravning. På plats börjar tragiska minnen från hans förflutna komma upp till ytan och han blir snabbt indraget i ett större mysterium som involverar hela staden. 
 
Det unika med spelet är att Sam har utvecklat ett kriminaltekniskt analytiskt minne, som representeras i spelet via det så kallade "Mind Palace", som du som spelare får besöka och utforska olika delar av hans personlighet och återuppleva tidigare minnen från hans liv.
 
420d5af9c180ab95b746e152dbf9ce2f twinmirror 01 presskit
 
Sam har dessutom ett alter ego inuti sitt huvud, kallad "The Double", som är en mer empatisk och social version av honom själv. Under spelets gång får du råd av honom hur han ska agera under sociala situationer, som du får välja om du ska följa eller inte. 
 
Till skillnad från studions många andra spel är det här inte episodiskt, utan hela spelet släpps på en gång. Om spelet lever upp till sin potential med sin unika spelmekanik och mer realistiska ton, får vi se den 1 december. 
 
Vad tror du om "Twin Mirror"? 
 
Vill du diskutera spel? Välkommen in i vår Facebook-grupp GameZine
| 16 september 2020 11:20 |