Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

24 september 2015 | 21:10

"Prometheus 2" har fått ett namn

Ridley Scott avslöjar.
"Prometheus" var onekligen en film som delade folk. Vissa tyckte att den var snygg och gillade den, och andra tyckte att den var korkad och att den inte levde upp till förväntningarna. 

Snart (år 2017) är det dags för "Prometheus 2" och Ridley Scott har nu avslöjat vad namnet blir på uppföljaren. Nämligen "Alien: Paradise Lost" baserat på diktverket med samma namn där John Milton berättade om Adam och Eva och människans förfall.

Scott förklarar närmare i klippet nedan:


Han säger:

- Den kommer att heta "Alien: Paradise Lost", så det är inte riktigt "Prometheus 2". Känner du till dikten? Jag tvivlar på att du någonsin läst den? Dikten är ju i själva verket en bok, "Paradise Lost"! Det låter intellektuellt men det finns en likhet mellan dem, och det är ungefär så långt det sträcker sig.

Med tanke på namnet verkar det nästan som att Scott tagit till sig av kritiken mot den första filmen, där många beklagade sig över att det inte var en "riktig" prequel till "Alien"-filmerna, som många trott att det skulle vara på förhand. Möjligheten finns att vi får reda på mer om Xenomorphens ursprung nu i uppföljaren. Noomi Rapace och Michael Fassbender återvänder.

Gillar du namnet "Alien: Paradise Lost"?
| 24 september 2015 21:10 |