Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

15 december 2023 | 18:45

Prisa Prime Video! "Good Omens" kommer tillbaka med en tredje och sista säsong

Domedagsprofeten hade rätt, slutet är nära! Åtminstone för succéserien med Michael Sheen och David Tennat, vilket kan kännas tillräckligt sorgligt.
Hos Variety kan vi läsa att Aziraphale (Michael Sheen), och Crowley (David Tennant) snart kommer få sina vingar klippta.
 
Första säsongen av "Good Omens" var tänkt som en miniserie, och baserades helt på den enda bok som skrev. Men säsongen blev en succé och Neil Gaiman kunde använda idéer som han och medförfattaren Terry Pratchett (som inte kunde arbeta med tv-produktionen på grund av död) diskuterat genom åren för att bygga en fortsättning. 
 
Alla goda ting måste dock få ett slut och det slutet kommer med "Good Omens" tredje säsong. Vilket känns bra, säger Gaiman själv i ett uttalande: 
 
- Jag är så glad över att äntligen kunna avsluta den berättelse som Terry och jag planerade 1989 och 2006. Terry var fast besluten att om vi gjorde "Good Omens" för TV, skulle vi kunna ta berättelsen hela vägen till slutet.
 
Och vad har vi då att förvänta oss framöver, herr Gaiman?
 
- Säsong ett handlade om att undvika armageddon, farliga profetior och världens undergång. Säsong två var söt och mild, även om den kanske slutade mindre glatt än vad en viss ängel och demon hade hoppats. Nu i säsong tre kommer vi återigen ta itu med världens undergång. Planerna för armageddon går snett. Bara Crowley och Aziraphale kan hoppas på att rätta till det, om de samarbetar. Och de pratar inte med varandra.
 
Den sista säsongen av "Good Omens" börjar spelas in i Skottland inom en snar framtid.
| 15 december 2023 18:45 |