Film

Skribent

Viktor Eriksson

27 december 2023 | 12:00

Prime Video börjar med reklam i januari

Kommer att visas i samband med både filmer och tv-serier. Än så länge är det oklart när annonserna kan börja dyka upp i Sverige.
Amazon har nu börjat skicka ut meddelanden till sina Prime Video-prenumeranter om att streamingtjänsten kommer att börja visa “begränsade annonser” i samband med tv-serier och filmer från och med den 29 januari 2024, rapporterar Deadline.
 
Förändringen kommer först att gälla i USA, Storbritannien, Tyskland och Kanada och därefter Frankrike, Italien, Spanien, Mexiko och Australien. Det är just nu okänt när och om annonserna kan börja dyka upp för svenska Prime Video-användare.
 
Amazon säger att annonserna är nödvändiga för att företaget ska kunna “fortsätta investera i bra innehåll och utöka den investeringen under en lång tidsperiod”. Amazon kommer inte att visa några annonser i samband med innehåll som hyrts eller köpts via Prime Video.
 
I USA kommer det vara möjligt att slippa annonserna genom att betala ytterligare 2,99 dollar, motsvarande cirka 30 kronor, i månaden för Prime Video.
 
| 27 december 2023 12:00 |