Serie

Skribent

Josefine Krischausky

17 juli 2021 | 10:30

Prequel-serien till "John Wick" har hittat en regissör

Handlingen i "The Continental" går in på backstoryn om hotellet med samma namn, med främsta fokus en känd karaktär från filmserien.
Samtidigt som både ett fjärde och femte kapitel i filmserien om John Wick är under utveckling, har även en spinoff-serie varit i görningen. Fler detaljer är nu avslöjade, och vi vet nu att det rör sig om en miniserie med titeln "The Continental", som kommer att fungera som en prequel till filmerna.
 
The Hollywood Reporter rapporterar även att regissören Albert Hughes har klivit ombord för att arbeta på serien. Hughes är sedan tidigare känd för filmer som "Menace II Society" och "The Book of Eli", vilka han har regisserat tillsammans med sin bror. 
 
Serien utspelar sig 40 år innan filmseriens händelser, i 70-talets New York. Fokus kommer att ligga på en ung version av karaktär av karaktären Winston, i filmerna spelad av Ian McShane. Handlingen kommer att lära oss mer om bakgrunden till hotellet The Continental, som kommer att bli ett hem för många av stadens kriminella. 
 
 
"The Continental" kommer att bestå av tre delar, där varje avsnitt backas av en hög budget och kommer att ha en speltid på 90 minuter. Hughes kommer att stå för regin i det första och tredje avsnittet, men vem som regisserar det andra avsnittet är ännu inte bestämt. 
 
Ett flertal personer från franchisen är involverade, däribland manusförfattaren Derek Kolstad, som har skrivit samtliga delar i filmserien. Keanu Reeves förväntas finnas med på ett hörn som exekutiv producent.
 
"The Continental", vars produktion backas av Lionsgate och tv-kanalen Starz, planeras få premiär någon gång efter att "John Wick: Chapter 4" har gått upp på biograferna, vilket förväntas ske den 27 maj 2022. 
| 17 juli 2021 10:30 |