Serie

Skribent

Alexander Kardelo

17 maj 2023 | 09:01

Disney+ avslöjar premiärdatum för nya Marvelserien "Echo" - alla avsnitt på samma dag

Och när kommer "Loki" säsong 2 egentligen?
Ett par stora releasedatum från Disney+ är klara: Marvelserierna "Loki" och "Echo" kommer dyka upp i höst.
 
"Echo" följer karaktären Maya Lopez (spelad av Alaqua Cox) som vi lärde känna redan i "Hawkeye"-serien. Hon är en döv superhjälte med kopplingar till Daredevils värld, iallafall i serietidningarna. Och jo, tanken är att Charlie Cox och Vincent D'Onofrio - Daredevil och Kingpin - ska dyka upp även här.
 
Serien får premiär den 29 november. Då släpps alla avsnitt på en gång, vilket aldrig har hänt tidigare för en Marvelserie. Är det en ny taktik för att fånga och behålla tittare, i en tid då allt mer MCU-content pumpas ut? Kanske. Vi får se hur det funkar för "Echo".
 
 

"Loki" är tillbaka i oktober

 
Men innan dess ska vi få återse Loki (Tom Hiddleston), den förste Marvelkaraktären att få en andra säsong på Disney+. Den 6 oktober är det säsongspremiär.
 
I rollistan får Hiddleston sällskap av Owen Wilson och Sophia DiMartino, samt Oscarsvinnaren Ke Huy Quan (känd från "Everything Everywhere All at Once"). Skurken Kang är tänkt att få en större roll, men i nuläget är det oklart om vi verkligen återser problemgrabben Jonathan Majors i rollen. Efter anklagelser om våldsamt beteende ryktas det om att Marvel kan byta ut Majors som Kang.
 
 
Och redan i sommar kommer "Secret Invasion" på Disney+. Miniserien på sex avsnitt låter oss följa Nick Fury (Samuel L. Jackson) som nu ska försöka rädda världen på egen hand. Ok då, med viss hjälp av sin utomjordiske vän Talos (Ben Mendelsohn). Serien drar igång den 21 juni.
| 17 maj 2023 09:01 |