Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

27 december 2023 | 19:00

Streamingpremiär: "Renfield" visar sitt blodigaste bett på SkyShowtime

Nicolas Cage och Nicholas Hoult underhåller i en rapp och våldsam version av de klassiska karaktärernas liv och vilda leverne.
Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
Nu har den här moderna monsterhistorien äntligen hittat sitt offer i streamingtjänsten SkyShowtime. I filmen får vi följa Renfield (Nicholas Hoult), den plågade medhjälparen till historiens mest narcissistiska chef, Dracula (underbart gestaltad av den ojämförlige Nicolas Cage). Renfield är tvungen att skaffa fram offer till mörkres främste furste och uppfylla minsta lilla förnedrande önskning. Men efter århundraden av slaveri är han redo för ett liv utanför sin herres skugga. Om han kan blir kvitt sitt medberoende.
 
Här på MovieZine gav vår recensent Andreas Samuelson "Renfiled" en fyra i betyg, och menade att "filmen är precis den typ av opretentiös underhållning man hoppas den ska vara" med "en förlösande dos rapp dialog och kvicka one-liners."
 
Andreas tycker också det "tacksamt att man - till skillnad från många andra vampyrfilmer - vägrat böja sig för någon åldersgräns och istället ger oss komiskt överdrivet blod och våld i mängder".
 
Mycket lovande, om ni frågar mig, och det har ni visserligen inte gjort men nu vet ni ändå. 
 
"Renfield" (och blodet) strömmar för fullt på SkyShowtime.
 
 
| 27 december 2023 19:00 |