Serie

Skribent

Viktor Eriksson

15 februari 2024 | 17:30

Premiär på Netflix: Mästerliga thrillerserien som störtdök i kvalitet

Bästa sättet att se "Killing Eve" är att njuta av första säsongen och sedan intala sig själv att de andra säsongerna inte existerar.
Idag har den brittiska spionthrillern "Killing Eve" streamingpremiär på Netflix. Tidigare har serien varit tillgänglig att streama via HBO Max och även en sväng via SVT Play. Serien handlar om MI5-agenten Eve Polastri (Sandra Oh) som får i uppdrag att fånga den psykopatiska lönnmördaren Villanelle (Jodie Comer). Samtidigt som jakten mellan dem pågår utvecklar de också en oväntad besatthet av varandra.  
 
Den första säsongen av "Killing Eve" är ungefär så bra som en thriller kan hoppas på att bli. Den är magnifikt skriven och ledd av showrunnern Phoebe Waller-Bridge ("Fleabag") och superbt skådespelad av både Sandra Oh och Jodie Comer. Det är en nyskapande, smart, kreativ och oväntad serie där du i princip sitter med ansiktet inne i tv-rutan.
 
De efterföljande tre säsongerna behöver vi inte låtsas om att de finns. Det är oklart om det beror på att varje säsong har en egen showrunner men kvalitén störtdyker i princip direkt. Inte minst när de andra säsongerna existerar i kontrast till den mästerliga första säsongen. Så nu fokuserar vi på den istället. Se den. Det är åtta avsnitt med strålande tv som ingen bör missa. 
 
| 15 februari 2024 17:30 |