Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

12 oktober 2023 | 09:00

Premiär! Hypade nya skräckserien för dig som älskade “The Haunting of Hill House” är här

Idag släpps Mike Flanagans nya serie “Huset Ushers undergång” på Netflix.
Mike Flanagan har blivit ett av streamingvärldens hetaste namn inom skräck. Med “The Haunting of Hill House”, “The Haunting of Bly Manor” samt “Midnight Mass” har han visat vad han går för. Idag har nya serien “Huset Ushers undergång” premiär på Netflix.
 
Denna gång har Flanagan valt att basera berättelsen på novellen av Edgar Allan Poe. Men serien utspelar sig i nutid och synopsis lyder: “VD:n för ett korrupt läkemedelsföretag står inför sitt tvivelaktiga förflutna när hans barn börjar dö på mystiska och brutala sätt”.
 
 
I rollistan ser vi bland annat Carla Gugino och Henry Thomas som synts i flera av Flanagans produktioner. Därefter har vi  Bruce Greenwood (nya “Star Trek”-filmerna), samt självaste Mark Hamill som är mest känd för att ha spelat Luke Skywalker i flera Star Wars-filmer.
 
Vi på MovieZine var först med att recensera “Huset Ushers undergång” i Sverige. Recensenten Lucas Mass skriver att serien är “en bitande satir som underhåller både visuellt, intellektuellt och utforskar både arv och odödlighet”. Full pott blev betyget.
 
Är du taggad på att se “Huset Ushers undergång”?
| 12 oktober 2023 09:00 |