SPONSRAT

Skribent

Annons

3 april 2018 | 15:00

Premiär för "The Secret Scripture" med Rooney Mara

Sexfaldigt Oscarsnominerade filmskaparen Jim Sheridan är tillbaka med ett stjärnspäckat drama.
Vanessa Redgrave, Rooney Mara, Eric Bana och Theo James spelar huvudrollerna i "The Secret Scripture", som i dagarna släpptes på svenska streamingtjänster. En kämsloladdad historia och ett starkt kvinnoöde som utspelar sig parallellt i slutet av 1900-talet och under Andra världskrigets början.

Filmen handlar om den äldre irländska kvinnan Rose, som tillbringat större delen av sitt liv på mentalsjukhus - misstänkt för att ha dödat sin nyfödda baby. När sjukhuset ska rivas, bestämmer sig Dr. Grene för att undersöka hur hon hamnade där. Doktorn blir fascinerad av Rose och hennes hängivenhet till Bibeln, där hon i smyg skrivit ned sin berättelse i årtionden.
 
Genom denna skrift, uppdagas en fantastisk kärlekshistoria och en enorm orättvisa, som avslöjar en ung kvinnas mod vars enda brott var att hon blev förälskad.

För regissören Jim Sheridan var det något väldigt grundläggande i historien som drog honom till projektet:

- Det som verkligen lockade mig till "The Secret Scripture" var att det är en historia om en kvinna - en stark kvinna som fångats som en fjäril i en bur. Jag har redan gjort "mansfilm" så jag gillade idén att arbeta med kvinnliga huvudroller.
 
 
Det var därför mycket viktigt att hitta rätt skådespelare för att spela den äldre och yngre versionen av Rose. Och Sheridan ångrar inte sitt val:

- Att arbeta med Vanessa Redgrave var en stor upplevelse. Hon gillar kontroll, får de saker hon vill, och hon skyddar de andra skådespelarna - jag tycker att hon är ett geni!

Han var lika glad för sitt samarbete med Rooney Mara:

- Hon var ett nöje. Hon är hypnotisk, telepatisk, säger Jim Sheridan.

Känslan var ömsesidig, eftersom flera av skådespelarna från "The Secret Scripture" bara har gott att säga om sin regissör. Rooney Mara säger:

- Jag älskade att jobba med Jim Sheridan så mycket. Jag tycker att han är helt galen och samtidigt fantastisk. Jag har aldrig träffat någon som lever så mycket i ögonblicket, och samtidigt är han en stor berättare.
 
 
"The Secret Scripture" finns nu att streama på iTunes, SF Anytime, Blockbuster, Plejmo, Viaplay och Google Play.
| 3 april 2018 15:00 |