Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

21 september 2023 | 09:30

Idag markerar de sista sexlektionerna slutet för Netflix populära tv-serie

Tonårsserien "Sex Education" med Asa Butterfield och bland annat Mikael Persbrandt tar farväl idag på Netflix.
Fjärde säsongen av den brittiska tonårsserien “Sex Education” blir den sista och idag har avsnitten premär på Netflix. I dramat får vi följa Otis (Asa Butterfield) som tack vare sin mamma, sexterapeuten Jean (Gillian Anderson) blivit expert på både blommor och bin.
 
 
I fjärde säsongen väntar en ny skola för Otis och hans vänner. Mamma Jean har nyligen fått barn igen, tillsammans med en svensk rörmokare som spelas av ingen mindre än Mikael Persbrandt.
 
Otis kärleksintresse, Maeve, har i sin tur flyttat till USA för att plugga. Här introduceras Dan Levy (känd från “Schitt’s Creek”) som professor Thomas Molloy som är hennes lärare.
 
I samband med att Netflix avslöjade att den fjärde säsongen skulle bli den sista, skrev seriens skapare Laurie Nunn på sociala medier om hur hon själv kände inför avslutet:
 
- Vi ville göra en serie om frågorna man brukade ha om kärlek, sex, vänskap och våra kroppar. Något som skulle ha hjälpt våra inre tonåringar att känna sig lite mindre ensamma. Det har varit helt överväldigande att se hur serien påverkat folk runt om i världen.
 
Kommer du att sakna “Sex Education”?
| 21 september 2023 09:30 |