Film

Skribent

MovieZine

10 maj 2023 | 16:00

MovieZine firar 20 år med att lansera nya filmshowen Streamat

En Filmkrönikan för 2020-talet - och läsarna är varmt välkomna som gäster i vår filmsoffa. Se premiäravsnittet här!
Vi på MovieZine är stolta över att meddela lanseringen av vår nya filmshow Streamat! Tanken är en Filmkrönikan för 2020-talet där både högt och lågt blandas i filmsoffan. MovieZines skribenter kommer att möta filmfantaster och läsare för att diskutera allt från superhjältar och Star Trek till de mest beroendeframkallande och bingevänliga serierna just nu.
 
Filmshowens skapare Mauricio Molinari (som också producerar Vägen till Filmen och Serien Podcast åt MovieZine) berättar:
 
- Publiken tittar på mer film och serier än någonsin, ändå hittade jag inget svenskt filmprogram där filmsamtalen verkligen får ta plats. Vår förhoppning är att Streamat fyller det tomrummet både på ett familjärt och nyskapande sätt… och roligt!”
 
- Jag som många andra saknar filmprogram som Filmkrönikan, men tiderna har ändrats och mycket av min filminformation kommer från nätet och Youtubevideos. Mitt bolag Dark Label Productions brukar hosta filmkvällar och samlar man filmnördar i en soffa brukar intensiva diskussioner kring filmer och serier uppstå. Det är denna känsla vi försöker fånga i Streamat, man hänger med oss och nivån på deltagarna går från ”expert från Moviezine” till någon som ”gillar rom-coms”.
 

Streamat med MovieZine: avsnitt 1 - Superhero fatigue

 
I premiäravsnittet pratar gänget om fenomenet ”Superhero fatigue” - det vill säga, är publiken trött på superhjältefilmer?
 
Vi har alltid en sidohistoria som (som må eller inte må vara inspirerat av Olle Sarris sketcher mellan samtalen i ZTV-programmet Knesset), där en filmälskare i ett helt annat sammanhang pratar om film. I premiäravsnittet försöker världsartisten Sanjin välja en superhjältefilm att titta på och undrar bland annat ”Hur många jävla Batman-filmer har de gjort egentligen?”
 
Se premiäravsnittet här!
 
 
Vill du vara med i ett kommande avsnitt av Streamat? Släng iväg ett mail!
| 10 maj 2023 16:00 |