Serie

Skribent

Alexander Dunerfors

15 mars 2013 | 12:01

Premiär för Filmfika - ett helt nytt filmprogram

Filmnördarna Sebastian Castro och Fabian Nordlander har bakat ihop ett nytt filmprogram.

Har du också saknat ett svenskt filmprogram? Det har vi! Därför är vi riktigt stolta över att få presentera Filmfika här på MovieZine. En helt ny talkshow där vännerna Sebastian och Fabian mixar bullar med B-rullar, croissanter med franska nya vågen och prinsesstårta med skräck.

Föda och film har alltid gått hand i hand, ända sedan 1895 på Salon Indien du Grand Café i Paris då den första filmvisningen hölls. Vi bibehåller den traditionen genom att mixa fika med film. I varje episod kommer vi sitta på en ny exotisk plats, med ny slags fika och prata det senaste inom film. Våra resor mellan smak, film och plats kommer ta oss genom Sverige och upplysa folket, säger Fabian Nordlander.

Redan nu finns tre avsnitt av Filmfika att hugga in på (fyra om man räknar Oscarsspecialens två delar). Fabian och Sebastian planerar att släppa ett nytt ungefär varannan vecka här på MovieZine.se.

När det är högt tryck på biograferna kan episoderna komma närmare inpå varandra. Dessutom kommer specialer som kan handla om en speciell filmgenre, klassiker från ett visst årtionde, ett helt avsnitt dedikerat åt en stor regissör, trilogi eller filmserie. Ni kan till exempel se fram emot "Man of Steel", då ägnar vi hela specialen åt Stålmannen och hans filmhistoria, berättar Sebastian Castro.

Filmfika välkomnar också gäster att delta i programmet: allt från regissörer, manusförfattare, skådespelare eller helt enkelt någon som har mycket att säga om film och vill dela med sig av sina åsikter. Du kan nå Fabian och Sebastian eller tycka till om Filmfika på deras Facebooksida.

Episod 1: Piloten

Episod 2: Förvirring och beundran

Episod 2: Oscars-special

Episod 3: Yrsel

Se alla avsnitt och håll utkik efter nya direkt på moviezine.se/filmfika »

| 15 mars 2013 12:01 |