SPONSRAT

Skribent

Annons

8 oktober 2018 | 09:00

Se Paul Rudd i nya spionthrillern "The Catcher Was A Spy"

Från baseballproffs till spion under Andra världskriget. Dramat ”The Catcher Was A Spy” finns nu att streama.
Paul Rudd, mest känd från ”Ant-Man”-filmerna, har lagt undan superhjältedräkten för att istället kasta sig in i rollen som spion under Andra Världskriget. Med sig har han en stark rollista som består av Jeff Daniels, Paul Giamatti, Sienna Miller, Connie Nielsen och Guy Pearce.

I ”The Catcher Was A Spy” följer vi Moe Berg, en judisk Princeton-elev, som talade flera språk och spelade för Boston Red Sox. Han värnade om sitt privatliv och var redan omringad av mystik, då han år 1944 kom till USA:s underrättelsetjänst. Hans uppdrag var att gå bakom fiendens linjer i Europa för att döda nazisternas ledande atomforskare, innan tyskarna kunde utveckla en atombomb.

När filmen hade premiär på Sundance Film Festival berättade regissören Ben Lewin om hur den skiljer sig mot annat i samma genre:

- Jag tror att vi tar klyschorna ur spiongenren, speciellt då vår rollfigur är en väldigt osannolik spion. Det är en spionfilm som inte liknar andra spionfilmer, eftersom den handlar om en spion som inte var säker på vem han var. Och han skickades på ett uppdrag som han inte visste om han kunde klara av.
 
 
Trots att filmens fokuspunkt är den världsberömde Moe Berg, hade Paul Rudd begränsat med information att tillgå när han förberedde sig för rollen:

- Det fanns inte mycket jag kunde ta reda på om honom, och det verkade vara så han ville ha det. Han är en otrolig man med en fascinerande historia som inte har berättats ur hans perspektiv, säger han till Hollywood Reporter.

Paul Rudd levde in sig fullständigt i rollen som Moe Berg, och åkte faktiskt på en baseball-relaterad skada när han skulle ta emot en boll som kom rusande i 130 km/h.

- Jag fick åka in på sjukhus med seninflammation. Det slutade med att jag gick med gipsad arm i två månader, berättade han i Variety Studio på Sundance.
 
 
”Catcher Was A Spy” finns nu att streama - och du kan hyra den här.
| 8 oktober 2018 09:00 |