SPONSRAT

Skribent

Annons

17 september 2018 | 13:00

Jackie Chan är tillbaka i "Bleeding Steel"

Vilda stunts på toppen av operahuset i Sydney -  ny sci-fi-action finns att streama idag!
I samband med inspelningen av hans nya film ”Bleeding Steel” åkte Jackie Chan till Sydney, där några av filmens stuntscener skulle spelas in.

I ”Bleeding Steel” spelar han agent Lin från en specialstyrka i Hong Kong. Hans uppdrag är att evakuera en specialist på biokemiska vapen, men Lins team blir lurade i en fälla av en sinnessjuk skurk och lämnade för att dö.

Flera år senare släpps en science fiction-roman som sätter igång en händelsekedja, och tvingar Lin att åter möta samma fiende, medan han försöker rädda en ung kvinna som blivit en viktig bricka i superskurkens dödliga planer.
 
 
Jackie Chan är känd för att göra sina egna stunts. Och trots att han hunnit bli 64 år, är det ständigt något som han strävar efter. Han ser det som en av hemligheterna bakom sina framgångar:

- Jag tror hemligheten är att jag gör min egna grej, jag gör mina egna stunts, jag skriver mina egna manus och jag koreograferar själv all action, berättade han under en presskonferens för filmen.

Med ett leende på läpparna berättar Chan dessutom att det inte bara handlar om att göra sina egna stunts, men om att göra något extra för filmen, och att lära från till exempel Hollywood. Därför såg han stora möjligheter när han fick veta att ”Bleeding Steel” skulle få filma actionscener kring operahuset i Sydney.

- Först sa regissören att Operahuset skulle låta oss filma en jaktscen. Jag sa: ”Jaktscen? Nej. Alla gör det. Jag vill hoppa från taket… Jag vill göra något annorlunda.” Och de lät mig göra det.
 
 
Han har alltid arbetat hårt för att uppnå sin dröm: att bli en internationellt erkänd skådespelare. Och det har också kostat blod, svett och tårar… och brutna ben. Men det är risker som man får ta. Chan berättar hur den Oscarsbelönade regissören Steven Spielberg en gång frågade om hur han bara kunde hoppa ut ur alla möjliga byggnader.

- Det är lätt. Kameran rullar. Action. Hoppa… och hamna på sjukhus. Om jag visste att jag skulle bryta foten efter ett hopp, så skulle jag inte göra det. Men man vet inte.

Att Chan har uppnått sin dröm om att bli en berömd filmstjärna är ingen hemlighet. År 2017 tog han emot en heders-Oscar för sina 56 år i branschen, och cementerade sin status som en av Hollywoods största ikoner.
 
 
Du kan se Jackie Chans vilda actionscener på operahuset i Sydney när ”Bleeding Steel” släpps idag på diverse streamingtjänster.
| 17 september 2018 13:00 |