Serie

Skribent

Alexander Kardelo

25 maj 2023 | 06:00

Idag smäller det! Premiär för Arnold Schwarzeneggers första tv-serie

”Konceptet med en actionkomedi i ”True Lies”-anda lockade mig”, säger filmikonen som nu tar steget över till Netflix.
På bioduken är han en av de största. Nu får vi se hur Arnold Schwarzenegger klarar sig i det lilla formatet. Idag är det premiär för hans första tv-serie, ”Fubar”, som gör gammeldags spionaction till familjeunderhållning med glimten i ögat.
 
Arnold spelar Luke Brunner, en pensionerad CIA-veteran som i hela sitt liv har ljugit för sina nära och kära. Hustrun och barnen har alltid fått tro att han jobbar för ett gym. Men under ett sista uppdrag får Luke själv en rejäl överraskning - hans egna dotter Emma (spelad av Monica Barbaro) har också gått och blivit undercover-agent. Och de behöver lägga sina konflikter åt sidan och samarbeta för att stoppa en farlig terrorist.
 
 
Låter det nästan som en uppföljare till ”True Lies”? Jodå, filmen från 1994 stod som inspiration, berättar Schwarzenegger för Screenrant:
 
- Det var en briljant idé. Konceptet kommer från min framgångsrika film ”True Lies”, som James Cameron skrev och regisserade. När producenten David Ellison kom till mig med en idé om att göra en actionkomedi i ”True Lies”-anda, men på åtta avsnitt, lät det väldigt spännande för mig.
 
 

"En chans för mig att nå ut till en större publik"

 
Med roller i ”Conan barbaren”, ”Terminator”-filmerna och ”The Expendables” har Arnold Schwarzenegger varit flitig på bioduken under 40 år. Nu tar han alltså steget över till tv, lockad av Netflix med en stor huvudroll som sätter både hans biceps och hans komiska talang på prov. En utmaning han såg fram emot:
 
- Det är ett nytt genombrott. Ett nytt tillägg i min karriär. Men också ett nytt sätt för mig att nå många människor världen över, en större publik än med en film, säger han till polska Filmweb.
 
- Serien var noga designad så att den skulle kunna tilltala alla, precis vem som helst. Det spelar ingen roll om du kommer från Afrika, Mellanöstern, Australien, Amerika eller Europa. Den kränker ingen religion, vi håller oss borta från allt sånt. Och det känns fantastiskt för mig att kunna fortsätta roa människor världen över.
 
 

Ett positivt budskap i en negativ värld

 
Arnold Schwarzenegger har nu hunnit bli hela 75 år, men är ännu inte redo att gå i pension. I hans senaste intervjuer känns det tydligt att han brinner för sina fans - och för att ge dem bra underhållning.
 
- Det är ett nöje när folk kommer fram till mig och säger ”jag gillade din film” eller ”jag älskar dina oneliners”. Vi lever i en allt mer negativ värld. Det finns mycket hat i världen. Vi har svårt att komma överens. Det här är en tv-serie som kommer med ett positivt budskap och med underhållning som får folk att glömma allt svårt de går igenom. Tajmingen var perfekt och gensvaret har varit fantastiskt.
 
 
Alla avsnitt av ”Fubar” släpps idag på Netflix.
| 25 maj 2023 06:00 |