Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

13 januari 2024 | 09:00

Populära läkarserien dödförklaras efter 7 säsonger

"The Good Doctor" har inte gjort mycket väsen av sig under sin livtid, men ändå varit tillräckligt uppskattad av publiken för att nå en respektabel tv-ålder.
Freddie Highmore ("Finding Neverladn", "Kalle och chokladfabriken") hade just avslutat fem säsonger av underskattade "Psycho"-prequelserien "Bates Motel", när han hoppade på "The Good Doctor". Där spelar han en ung kirurg med autism och Savant-syndrom rekryteras till den kirurgiska enheten på ett prestigefyllt sjukhus. Frågan är om en person som inte har förmågan att relatera till människor faktiskt kan rädda deras liv? 
 
Den frågan har behandlats sedan dess men snart är det alltså slut. Variety rapporterar att den kommande, sjunde säsonger också blir den sista. Freddie Highmore kommenterade avslutet:
 
- Att spela Dr. Shaun Murphy har varit ett enormt privilegium och en av de mest anmärkningsvärda och givande upplevelserna i mitt liv. Jag kommer alltid att vara tacksam mot [producenterna] David [Shore], Liz [Feldman] och Erin [Gunn] samt de enormt begåvade - och underbara - skådespelarna, författarna och teamet som gjorde den här showen möjlig. Att bry sig på djupet är vad som fick oss hit. Tack till Sony och ABC, och till alla som har tittat på oss hemma. Med kärlek från Vancouver... tequila, genast!
 
"The Good Doctor", som utvecklades av "Lost"-skådisen Daniel Dae Kim och baserades på en sydkoreansk tv-serie med samma namn, visade sig oerhört populär bland den amerikanska publiken och den senaste säsongen rankades som etta hos sin ack så viktiga målgrupp.
 
I Sverige kan du streama de första sex säsongerna på Netflix eller Viaplay.
 
Kolla in trailern till första säsongen här:
 
| 13 januari 2024 09:00 |