SPEL

Skribent

David Grundström

6 juni 2017 | 16:45

"Pokémon" kommer till Nintendo Switch

Idag bekräftades det att "Pokkén Tournament DX" kommer till Nintendo Switch, samt att uppföljare på förra årets "Pokémon Sun/Moon" är på väg till Nintendo 3DS.
Nintendo har precis hållt en "Pokémon Direct". En kort presentation som har streamats världen över för att ge oss information kring framtiden för Pokémon-spel. Tre spelsläpp bekräftades:
 

"Pokkén Tournament DX"

 
 
Den 22:a september i år släpps "Pokkén Tournament DX" till Nintendo Switch. Ett fightingspel utvecklat av Bandai Namco Studios, skaparna bakom spelserien "Tekken", där du får ta rollen som en Pokémon i ett något annorlunda fightingspel. Originellt släpptes "Pokkén Tournament" till Nintendo Wii U med 16 spelbara karaktärer. I DX-versionen till Switch kommer 5 ytterligare karaktärer att läggas till. Dessutom kommer det finnas möjlighet att spela tre mot tre, istället för en mot en som var det läge som fanns originellt.
 
Jag fullkomligt älskade "Pokkén" - att det nu kommer till en konsol som faktiskt finns i fler hushåll än Wii U, som sålde otroligt dåligt, är väldigt kul. 
 

"Pokémon Ultra Sun/Ultra Moon"

 
Förra årets inslag i Pokémon-spelen, "Pokémon Sun" och "Pokémon Moon", slog alla försäljningsrekord i spelseriens historia. Spelen utspelar sig i ett Hawaii-inspirerat ölandskap kallat Alola, och den 17:e november i år kommer dess uppföljare till Nintendo 3DS: "Pokémon Ultra Sun" och "Pokémon Ultra Moon". 
 
Dessa spel kommer att ha alternativa berättelser inom samma värld, och utöver de små fickmonster som blev introducerade med förra spelen kommer även några nya att introduceras.
 
Jag, som stort fan av Pokémon, är väldigt glad över att de verkar välja en annorlunda berättelse. Varje "generation" av Pokémonspel har två originalspel följt av ett, eller två, uppföljare som egentligen är samma spel men med några extra Pokémon att fånga. Detta är en något fräsch vind för spelserien, och jag kommer definitivt sitta båda hemma, på tåget och under mina raster med dem när November nalkas.
 
Du kan se en trailer för både "Pokkén Tournament DX" och "Pokémon Ultra Sun/Ultra Moon" här:
 
 

"Pokémon Silver/Gold" till 3DS

 
Den sista nyheten Nintendo visade upp var att spelklassikerna "Pokémon Silver" och "Pokémon Gold", originellt släppta 2001 i Europa till GameBoy, kommer till Nintendo 3DS digitala retrobutik Virtual Console samma dag som "Pokkén": Den 22:a September. 
 
Min personliga favoritgeneration av Pokémonspelen, men jag vet ärligt talat inte hur sugen jag är på att återuppleva det väldigt daterade äventyret. Speciellt när det finns en upphottad version av dem redan till Nintendo DS i form av "Pokémon Soul Silver/Heart Gold"
 
Är du taggad på att slåss med Pokémon på Nintendo Switch? Eller kanske att fånga alla igen på Nintendo 3DS?
| 6 juni 2017 16:45 |