Spel

Skribent

Andréas Göransson

4 april 2018 | 17:00

Playstation 5 kan släppas redan i år – fokus sägs ligga på VR

Nästa generations Playstation-konsol ser ut att komma mycket tidigare än vi trott.
Efterföljaren till Playstation 4, förmodligen kallad Playstation 5, kan komma att släppas redan i år. Ja, du läste rätt.
 
Det är sajten SemiAccurate (vars artikel är bakom en betalvägg) som säger sig ha källor som pekar på att Sony är redo att skeppa nästa generation redan under året, även om 2019 är troligare, och vilken prestanda vi kan vänta oss.
 
De skriver att processorn kommer att vara en åttakärnig Zen och grafikprocessorn baseras på AMD:s kommande Navi-chip. Vidare kommer konsolen vara optimerad för Playstation VR. Nästa generation då får vi väl förmoda. Att källorna tippar på 2018 beror på mängden utvecklingskit som skickats ut till utvecklare.
 
Nu ska man så klart ta rykten som dessa med en stor skopa salt, men SemiAccurate har ändå ett track-record av läckor som visat sig vara sanna. Playstation 4 fyller dessutom fem år i höst så en ny generation lär i vilket fall som helst inte ligga allt för långt bort.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Vad kan vi då förvänta oss av nästa Playstation-konsol? Sony lär satsa mer krut på det sociala (det har visat sig vara en framgångssaga med Playstation 4) och man lär så klart ge den nya maskinen en hel del kräm.
 
Om jag dessutom får spekulera hejvilt lär VR vara en stor grej, likaså 4k-spelande även om Playstation 4 Pro idag, till viss mån, stödjer det. Jag hoppas så klart även att Sony denna gång gör konsolen bakåtkompatibel (min backlogg av ospelade spel är direkt grotesk) och att man förser enheten med en blu-ray-spelare av 4k-kaliber.
 
Vad tror du om Playstation 5? Kommer den i år? Och vilka nyheter vill du se?
| 4 april 2018 17:00 |