Film

Skribent

Alexander Dunerfors

30 mars 2013 | 14:01

Planerna för "G.I. Joe 3"

Dessutom: Kan Joes möta Transformers i en gemensam film?

"G.I. Joe: Retaliation" har landat på biograferna för att försöka följa upp framgångarna med "G.I. Joe: The Rise of Cobra" från 2009. Kritikerna har i vanlig ordning gett tummen ner, så det gäller att även uppföljaren/rebooten hittar sin publik. Isåfall är en tredje film inte otänkbar.

Under veckans pressturné har producenten Lorenzo di Bonaventura pratat en del om vilka planer han ruvar på:

- Vi har inte tänkt alls på nästa film än. Det finns element här som jag gärna vill se mer av, jag skulle vilja göra mer ninjahistorier till exempel. Mytologin stödjer det.

- Jag gillade TV-serien "Combat!" som barn. Det handlade alltid om en massa snubbar som ligger i ett dike, man lär känna dem på ett intimt sätt. Vi har hemmascenerna med Dwayne Johnson och Channing Tatum, där man ser dem nästan som polare. Jag blev överraskad av hur väl de fungerade i denna annars storskaliga film vi ville göra. Publiken gillade dem, säger di Bonaventura till Collider.

Cinemablend ställde frågan om han kan tänka sig att slå samman G.I. Joes universum med Transformers, då båda leksakerna härstammar från Hasbro och har mötts i serietidningar:

- Jag antar att det kunde vara möjligt. Just nu är jag nog emot det. Båda världarna är så rika på mytologi att de inte har något att vinna på att låna av varandra. Sånt har alltid känts lite cyniskt, som att man bara är ute efter pengar. Visst kan man göra det bra, och skulle vi snubbla över en fantastisk historia som vi bara måste göra, så... Marvel har ju lyckats, eller hur?

Screenrant har träffat regissören Jon M. Chu, för att se om några av karaktärerna som saknas från första filmen kan dyka upp på nytt, som Scarlett (Rachel Nichols) eller Ripcord (Marlon Wayans):

- Det fanns för många karaktärer, och vi ville utforska en annan del av G.I. Joes värld. Men det finns definitivt historier som jag vill utforska om vi får chansen igen. En klassisk sådan är mellan Scarlett och Snake Eyes. De har en vacker story som kan göra sig riktigt bra på vita duken, den skulle jag gärna göra i framtiden.

Vad vill du se i "G.I. Joe 3"? Kommentera nedan.

| 30 mars 2013 14:01 |