Film

Skribent

Erika Jarhed

20 april 2023 | 09:45

Pixar-filmen "Elementärt" premiärvisas på filmfestivalen i Cannes

7 juli får "Elementärt" biopremiär i Sverige, men nu meddelas det att den först kommer att premiärvisas på filmfestivalen i Cannes 27 maj.
I sommar är det dags för Pixar-filmen "Elementärt" att få premiär (du har väl inte missat den senaste helmysiga trailern?). Men nu skriver The Hollywood Reporter att den först kommer att premiärvisas på filmvestivalen i Cannes i maj. 
 
Peter Sohn, som tidigare har gjort filmen "Den gode dinosaurien", regisserar och kommer tillsammans med producenten Denise Ream och flera röstskådespelare att vara med på röda mattan i Frankrike 27 maj, när filmen för första gången visas på stora duken. 
 
 
Sedan innan vet vi ju också att den nya "Upp"-kortfilmen "Carl's Date" kommer att visas innan "Elementärt" på bio, där vi får höra Ed Asner, som hann spela in sin del innan han avled 2021.
 
Filmen "Elementärt" utspelar sig i den fiktiva staden Element City där alla invånare representerar de fyra olika grundelementen. Vi får bland annat möta Ember, eld, som en dag möter vattenfiguren Wade. Trots deras många olikheter blir de nära vänner, och deras nyfunna vänskap utmanar Embers fördomar om världen de lever i. 
 
Leah Lewis ("The Half of It"), Mamoudou Athie ("Archive 81") och Wendi McLendon-Covey ("The Goldbergs") är några av dem vi kommer att få höra i filmen.
 
Om du inte har planerat att ta en sväng till Cannes får du vänta på "Elementärt" som dyker upp på bio i Sverige 7 juli.
| 20 april 2023 09:45 |