Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 augusti 2015 | 15:00

Den gången Pierce Brosnan missade rollen som Batman

Och: kan han tänka sig en homosexuell James Bond?
Nicolas Cage som Superman eller Josh Hartnett som Spider-Man, svårt att tänka sig eller hur? Filmhistorien är full av liknande ”what if”-historier, där kända skådespelare tackat nej eller av annan anledning missat roller, som kunde gjort deras karriärer väldigt annorlunda. 

En av dem är Pierce Brosnan, som ännu en gång berättar historien om hur han blev erbjuden huvudrollen i Tim Burtons ”Batman”. Året var 1989 och han gjorde misstaget att håna Bruce Waynes superhjältekostym.

- Batman var så viktig för mig under min barndom. Men jag sa något nonchalant till Tim Burton, i stil med: ”En kille som bär sina kalsonger utanpå byxorna kan inte tas på allvar”. Så gick det…

Michael Keaton fick till slut rollen, medan Brosnan fick revansch några år senare i James Bonds kostym. Med kalsongerna där de ska vara.

I intervjun med Entertainment Weekly blev Brosnan också tillfrågad om han kan se den gamle agent 007 bli homosexuell i framtiden:

- Visst, varför inte? Men jag vet inte hur det skulle gå till. Barbara Broccoli (producenten) skulle inte tillåta det så länge hon lever. Men det vore intressant. Låt oss börja med en fantastisk svart skådespelare i rollen som James Bond. Idris Elba har det som krävs. Men jag tror att Daniel hänger kvar ett tag till...
| 26 augusti 2015 15:00 |