Serie

Skribent

Alexander Kardelo

29 april 2019 | 22:15

Phil Lord och Chris Miller kliver in i Marvels universum

Regissörerna kommer att utveckla nya tv-serier åt Sony, bland annat kring studions Spider-Man-karaktärer.
Phil Lord och Chris Miller har doppat tårna i många nördiga projekt sedan långfilmsdebuten ”Det regnar köttbullar”. De står bakom bland annat ”Lego-filmen” och fick som bekant regissera ”Solo: A Star Wars Story” (innan de fick sparken).
 
De har även skrivit och producerat animerade ”Spider-Man: Into the Spider-Verse”, och får nu åter kliva in i Spider-Verse med en rad hemliga nya projekt.

Hollywood Reporter skriver att Lord och Miller får en fet, niosiffrig check från Sony TV för att utveckla nya tv-serier åt studion. Under de kommande fem åren ska de jobba med både egna drama- och komediserier, samt skapa serier som bygger på Marvel-karaktärer. I Sonys egna Marvel-stall finns en lång rad av serietidningsfigurer ur Spider-Mans värld, så som filmaktuella Venom och Morbius.

Det är än så länge inte klart vilka Spider-Man-karaktärer som får egna serier, men det finns sidådär 900 stycken att välja bland. Mike Hopkins från Sony Pictures Television berättade tidigare under våren:
 
- Vi utvecklar mycket Marvel-relaterat innehåll, och vi kommer snart att kunna presentera något riktigt stort och nytt för oss. Vi har inte gjort några tv-serier med Marvel förut, så det är stort för oss. Vår tanke är att ha flera serier i ett gemensamt universum som vi skapar.
| 29 april 2019 22:15 |