Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

25 juli 2014 | 16:00

Peter Jackson vill regissera ett "Doctor Who"-avsnitt

Peter Jackson har fortfarande siktet inställt på att stå bakom kameran för ett av kultseriens avsnitt.
Det avslöjar "Doctor Who"-showrunnern Steven Moffat i en intervju med sci-fi- och fantasy-magasinet SFX.  Allting hänger på om Jackson får någon tid över. Han har fullt upp med att färdigställa sista filmen i "Hobbit"-trilogin: "Hobbit: Femhäraslaget".

Hade det inte varit för hans sjukt späckade schema hade "Doctor Who"-regisserandet redan varit ett faktum. Jackson, som är ett stort fan till BBC-serien, har nämligen tidigare uttryckt sin önskan att få regissera  ett avsnitt:

- Det skulle göra mig himla glad att få göra det. Jag vill gärna prova på TV, eftersom jag aldrig haft disciplinen att behöva hålla tidsramarna i såna hopplöst tajta scheman förut. Men jag tror att jag skulle klara av det nu, sade han i december förra året

Till SFX säger Moffat att Jackson fortfarande är intresserad.

- Han är så vansinnigt upptagen med "Hobbit". Men jag har pratat med honom, öga mot öga, och han vill verkligen göra ett avsnitt. Så det kommer förmodligen bli av. Han accepterar att det inte ligger några pengar i det och det skulle i så fall få ske på hans villkor, alltså när han kan. Jag menar, han kan göra vad fan han vill, han äger typ Nya Zeeland!

- Han är väldigt uppriktig i sin "Doctor Who"-beundran. Han brukar höra av sig när avsnitten sänds. Jag tror att han helst vill att vi ska åka till Nya Zeeland och spela in ett avsnitt där. Och jag är mer: "Okeeeeej... jag skulle föredra om vi kunde få dig till till Cardiff istället!"

Vad säger ni om Peter Jackson som regissör för "Doctor Who"? Kommentera nedan!
| 25 juli 2014 16:00 |