Film

Skribent

Thomas Linnaeus

14 augusti 2023 | 19:01

Det här är den bästa skräckisen Peter Jackson sett på flera år

Regissören bakom “Sagan om ringen” är sjukt imponerad av australiska “Talk to Me”.
Innan Peter Jackson tog sig an “Sagan om ringen” gjorde han skräckisarna “Bad Taste” och “Braindead”. Trots att han själv sysslat med dokumentärer senaste tiden, tittar Jackson fortfarande på läskiga filmer och likt Steven Spielberg, Ari Aster, Jordan Peele och George Miller, så tycker han att nya “Talk to Me” sticker ut från mängden av skräckisar.
 
För NewsHub skriver Jackson att "Talk to Me" är inte bara bra, den är väldigt bra. Den bästa, mest intensiva skräckfilmen jag har njutit av på flera år. Filmen är brutalt skrämmande och störande - på bästa möjliga sätt”.
 
 
I “Talk to Me” har ett kompisgäng fått tag i en hand som man kan framkalla de döda med. Efter att ha använt sig av den flera gånger, släpps dess mystiska krafter fria och nu vet inte längre ungdomarna vilka de kan lita på.
 
“Talk to Me” har fina 95 av 100 på Rotten Tomatoes. Kritikerna är överens om att filmen blandar praktiska effekter med en gripande berättelse i ett och samma paket. Hos oss blev betyget 4 av 5 och recensenten Oskar Möller skriver att “det här är en spänstig och väl genomförd debut med av en bunt australiensiska förmågor vi kommer få se mer av framtiden”.
 
Har du hunnit se “Talk to Me”?
| 14 augusti 2023 19:01 |