Film

Skribent

MovieZine

21 maj 2017 | 17:45

Peter Haber i familjefilmen ”Halvdan Viking”

Barnboken ”Halvdan Viking” blir film med Peter Haber i en av huvudrollerna. Det tillkännagavs vid en presskonferens i Cannes idag.
För manus och regi svarar Gustaf Åkerblom, som tidigare regisserat ”Sune i fjällen”, en av 2014 års mest sedda svenska biofilmer.

- ”Halvdan Viking” är en storslagen, spännande och varm historia, som lockar till många skratt men också till en och annan tår. Men framförallt är det en historia om vänskapen mellan Halvdan och Meia, som blir vänner mot alla odds, säger Åkerblom i ett pressmeddelande.

Peter Haber spelar smeden Björn, som tar hand om Halvdan efter att hans pappa gett sig ut på plundringsfärd.

- Jag ser fram emot att kliva in i Halvdan Vikings värld. Även om berättelsen är förlagd till vikingatiden skulle den lika gärna kunna utspelas idag. Halvdan och Meia lär sig att det som är främmande inte behöver vara farligt och att en vän kan finnas där du minst anar. Något som vi alla borde ta till oss, kommenterar Haber.

I rollen som Halvdan Viking återfinns filmdebuterande Vilgot Hedtjärn och i rollen som Meia ses Ellinea Siambalis, som tidigare medverkat i Viaplays julkalender ”Det stora experimentet” (2016) och i SVT Barnkanalens ”Agenterna”.

”Halvdan Viking” är fritt baserad på Martin Widmarks böcker. Widmark står också bakom bokserien om LasseMajas detektivbyrå. Filmen spelas in i Västra Götaland under perioden augusti–september och har planerad biopremiär vintern 2018.
| 21 maj 2017 17:45 |