Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

26 februari 2014 | 11:01

Peter Dinklage aktuell för ny HBO-serie

Om rykteskvarnarna mal rätt kan det vara så att "Game of Thrones"-stjärnan även dyker upp i "The Beasts of Valhalla".

"The Beasts of Valhalla" är en serie böcker av George C Chesbro som manusförfattaren Justin Monjo - som också skriver manus till den planerade "Farscape"-filmen MovieZine rapporterade om tidigare i veckan - nu dramatiserar för HBO.

Enligt Empire är det tänkt att Peter Dinklage ska spela huvudrollen som privatdeckaren Dr Robert Frederickson, även kallad Mongo The Magnificent.

Sitt märkliga smeknamn har Frederickson fått från sina dagar som cirkusakrobat, men det ligger bakom honom. Numera är han professor i kriminologi vid universitetet i New York. Dock lockas han regelbundet bort från föreläsningssalarna när intressanta fall hamnar på hans bord. 

Det som skiljer scenariot från andra deckare är förekomsten av övernaturliga element. Monjo kallar "The Beasts of Valhalla" för en "verklighetsförankrad sci-fi-serie" och en pilot är på gång.

Det här är inte första gången Dinklage kopplats till rollen. Han skulle spelat Frederickson i en film redan 2005, men produktionsbolaget bakom gick i konkurs så det bidde inget.

Frågan Empire och alla vi andra nu ställer oss är om Dinklage kan och vill hantera två gigantiska HBO-projekt om året? Eller om HBO kan vänta med "The Beasts of Valhalla" till efter "Game of Thrones" tagit slut. Det återstår att se.

Kolla in 18 nya posters för "Game of Thrones", säsong fyra (som har premiär 7 april i HBO Nordic) här »

| 26 februari 2014 11:01 |