Film

Skribent

Mats Karlsson

29 januari 2012 | 16:59

Peter Dalle pratar "Yrrol 2"

Blir det någon uppföljare på den klassiska Lorry-sketchfilmen? Vi ställer regissören mot väggen.

Peter Dalle är snart bioaktuell med thrillern "En fiende att dö för" som han regisserat. Och även om det onekligen ser spännande ut, är vi förstås mest nyfikna på när (och om) det egentligen blir en uppföljare på Sveriges roligaste komedi genom tiderna. 

Jag träffade Suzanne Reuter för några veckor sedan, och en eventuell uppföljare till ”Yrrol” kom på tal. Hon sa att hon bara väntar på ett telefonsamtal från dig. Så hur ser du på en uppföljare? Ligger det i framtidsplanerna?

 - Jag får ju ganska ofta idéer och som lämpar sig för sketcher, men jag har gjort så förskräckligt mycket komedier. Det betyder inte att jag ser ner på komedier, tvärtom. Men ja, jag har faktiskt funderat på om man skulle göra någon mer film i sketchformat, säger Dalle till MovieZine.se.

- Suzanne och jag pratar om det ibland, för vi jobbar ju ihop på teatern. Det finns en rolig sak med att göra en film som ”Yrrol”, och det är att man gör klart en sketch på en dag utan vidare. Nu med ”En fiende att dö för” har vi filmat vissa saker i Sverige och en del i Svalbard och i Hamburg. Däremot med en sketchfilm bygger det enbart på bra skådespeleri, det är det som är grejen.

Ja, inte blev vi något klokare av det svaret. Men det kanske får ses som en tröst att Dalle aldrig säger "aldrig". I väntan på "Yrrol 2", kolla in "En fiende att dö för" på bio från 16 mars. 

| 29 januari 2012 16:59 |